Biografie

Yvonne is opgegroeid in Venlo. Eind jaren 80 is ze vertrokken naar Utrecht om daar de Kunstacademie te volgen.

In 2015 na een lange stilte is ze weer begonnen met het nemen van schilderlessen.

Sindsdien heeft ze het schilderen definitief opgepakt, bezoekt musea, exposities. Overal haalt ze haar inspiratie vandaan.

Ze maakt abstract en portretten. Ook werkt ze in opdracht vraag haar naar de mogelijkheden! Haar werk is experimenteel en verrassend. Ongrijpbare gezichten, vormen, collages, composities, structuren, ze roepen een doorleefd kleurrijk organisch beeld op.

Yvonne is geïnteresseerd in een breed spectrum van thema’s en onderwerpen wat betreft haar werk. Het menselijk aspect trekt haar aan met alle emoties en betekenissen, dit zie je terug in haar portretten.

Zij houdt ervan om in haar werk de fantasie van de kijker te prikkelen. Dit door abstractie in haar figuratieve werk aan te brengen zodat niet alles volledig ingevuld is en de kijker er zijn eigen projectie op kan hebben. De kijker kan het verhaal afmaken in zijn eigen hoofd en op zijn eigen manier.

Technieken: paletmes, vingers, mixed media.

Deze technieken bieden veel ruimte voor spontaniteit. Zelf zegt ze: “De verrassing tijdens het schilderen dat het doek met je op de loop gaat, dat het soms lijkt dat er iets mis gaat en dat dat dan juist goed werkt. Het laten gebeuren, de spontaniteit”

Haar werk is te bezichtigen op afspraak in haar atelier in Amersfoort.

Houd vooral haar Social Media in de gaten voor haar laatste nieuws en werk.

Plaats een reactie